မန္က်ည္းပင္အေၾကာင္း ဆက္ဦးမည္။ မန္က်ည္းတစ္ညိွဳလူတစ္ခို ဟူေသာ စကားကို ၾကားဖူးၾကမည္ထင္သည္။ ဆိုလိုသည္မွာ မန္က်ည္းကိုင္းကေလး လက္တစ္ညိွဳးစာရိွလွ်င္ လူတစ္ေယာက္ တြဲလြဲခိုစီးႏိုင္သည္။ ထိုမန္က်ည္းကိုင္း မက်ိဳးက်ဟု ဆိုလိုျခင္းျဖစ္သည္။ ထိုစကား အားကိုးျဖင့္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ သူငယ္ခ်င္း ေမ်ာက္ေလာင္းတစ္သိုက္ မန္က်ည္းပင္ေပၚတြင္ စိတ္ထင္သလို ေျပးလိုက္၊ လႊားလိုက္ လက္လွမ္းမီရာ မန္က်ည္းကိုင္း ဆြဲလိုက္၊ လႊဲလိုက္၊ ခိုလိုက္ ကစားခ်င္သလို ကစားၾကျခင္း ျဖစ္သည္။
မန္က်ည္းသီး သီးစအခ်ိန္မွစ၍ မန္က်ည္းသီးမွည့္ခ်ိန္ထိ တစ္ခ်ိန္လံုး မန္က်ည္းပင္ေပၚ စားစရာမရွား။ စားလို႔မကုန္ေအာင္ပင္ မန္က်ည္းသီးကလည္း မ်ားသည္။ မန္က်ည္းသီး သီးစတြင္ ဆား၊ ငါးပိဖုတ္၊ ငရုတ္သီး တို႔ကို ဖက္တြင္ ထည့္၍ ထုတ္ကာ မန္က်ည္းပင္ေပၚတက္။ လက္လွမ္းမွီရာ မန္က်ည္းသီးကိုခူး၊ ဆားငါးပိင႐ုတ္ေရာရာ တို႔စရာႏွင့္ ေလြးေတာ့သည္။ ခ်ဥ္ခနဲ၊ ပူခနဲ၊ စပ္ခနဲ တ႐ွဴး႐ွဴး တရွဲရွဲ ပါးေတြ နားရြက္ေတြလည္းရဲ၊ ႏွာရည္ေတြလည္း ရြဲကုန္သည္။ ေဆြေတြ မ်ိဳးေတြလည္း ေမ့ကုန္သည္။ ေခါင္းထဲရိွသည္မွာ စားေကာင္းတာႏွင့္ ေနာက္ မန္က်ည္းသီး တစ္ေတာင့္ အျမန္ရေရး။
မန္က်ည္းသီး မွည့္ခါနီး အခ်ိန္ ၾကက္ဆူ လား ၾကက္ခ်ဴ လား ကၽြန္ေတာ္ ေသခ်ာမကြဲပါ။ ထိုအခ်ိန္ မန္က်ည္းသီးကို ေခၚသည္။ မန္က်ည္းသီး အသားက ခ်ိဳလာသည္။ မန္က်ည္းသီး အခြံက အသားႏွင့္ သိပ္မကပ္ေတာ့။ လက္ႏွင့္ ခြာလို႔ရသည္။ မန္က်ည္းသီးေတာင့္ေလးမ်ားကို လက္သည္းခြံေလးျဖင့္ လိုက္ျခစ္ကာ ၾကက္ဆူ ျဖစ္မျဖစ္ေရြးရသည္။ ၾကက္ဆူ မဟုတ္ေသးလွ်င္ လက္သည္းျဖင့္ မန္က်ည္းသီး ခြံကို ျခစ္လိုက္လွ်င္ စိမ္းေနၿပီး၊ ၾကက္ဆူျဖစ္ၿပီးဆိုလွ်င္ သိပ္မစိမ္းေတာ့။ မန္က်ည္းသီး အျပင္ အခြံအေရာင္ နီးပါ အေရာင္ရင့္လာသည္။ ၀ါညိဳေရာင္ဖက္လုလာသည္။ ထို အခ်ိန္ မန္က်ည္းသီးက စားလို႔ အလြန္ေကာင္းသည္။ ဆား၊င႐ုတ္သီးတို႔ မလိုေတာ့။ ခ်ဥ္ခ်ိဳေလးျဖစ္သည္။ မန္က်ည္းေစ့မွာလည္း အေတာ္ရင့္ေနၿပီ ျဖစ္သည္။ နီညိဳေရာင္သို႔ ေျပာင္းစျပဳေနၿပီ။ ရင့္စ မန္က်ည္းေစ့ေလးမ်ားကို သြားျဖင့္ကိုက္ကာ အခြံခြာၿပီး အတြင္းမွ မန္က်ည္းေစ့သားေလးကို စားရသည္ကလည္း အေတာ္ဆိမ့္သည္။ အခြံခြာစဥ္ေတာ့ အေတာ္ဖန္သည္။
မန္က်ည္းသီး မွည့္ခ်ိန္ေရာက္လွ်င္ အျခား ရွဥ့္တို႔ ဘာတို႔ကလည္း အနည္းငယ္လာစားၾကၿပီ။ ခ်ိဳလာၿပီးကိုး။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ဖက္တြင္ေတာ့ မန္က်ည္းသီးကို မုန္ညွင္း အခ်ဥ္ေရက်ိဳရာတြင္ အသံုးမ်ားသည္။ အလြန္လိုက္ဖက္သည့္ အတြဲ။ မိုးရာသီ ျဖစ္သည့္ အတြက္ ေတာင္သူတို႔ သဘာ၀ လယ္ေတာထဲက ရသည့္ ပုစြန္လံုးကလည္းေပါသည္။ မုန္႔ညွင္ အခ်ဥ္ေရက်ိဳတြင္ ပုစြန္လံုးခတ္ၿပီးစားလွ်င္ မလြန္ခ်ိဳသည္။ သေဘၤာသီး အခ်ဥ္ေရက်ိဳ ဆို ပိုေတာင္ ေကာင္းေသးသည္။ ပုစြန္လံုးမ်ားမ်ားႏွင့္။ မန္က်ည္းသီးမ်ားမ်ား။ ပုစြန္ဆီမ်ားက သေဘၤာသီး အခ်ဥ္ရည္ ဟင္ရည္ေပၚတြင္ ေ၀့ေနသည္။ မန္က်ည္ေစ့ ရင့္စတို႔က ျပဳတ္ထားေသာေၾကာင့္ အခြံတို႔ ကြာလ်က္ အတြင္းသား မန္က်ည္းေစ့ကို စား႐ံု။ ထမင္းစားၿပီးလွ်င္။ ဟင္းအိုးထဲ၍ က်န္ေနေသာ မန္က်ည္းေစ့ မ်ားကို အကုန္စုကာ သြားရည္စာ အျဖစ္စားႏိုင္သည္။ ဆား၊ ငါးပိ အရည္တို႔ကလည္း စိမ့္၀င္လ်က္ အလြန္ ဆိမ့္သက္သည့္ သြားရည္စာ။
မန္က်ည္းသီး အစိမ္းဘ၀တြင္ လုပ္စားသည့္ မန္က်ည္းသီး အပိန္ခ်က္။ မန္က်ည္းသီးေထာင္း မ်ားမွာ အလြန္ေကာင္းသည္။ မန္က်ည္းသီးေထာင္းႏွင့္ ပုစြန္ဆီခ်က္ကေတာ့ ထမင္းစားလွ်င္ ေထာင္းသိပ္သလို ၀င္သည္။
မန္က်ည္းသီးေထာင္းပံုကေတာ့လြယ္ပါသည္။ မန္က်ည္းသီးကို ေရေဆး၊ အေစ့ထည့္ၿပီးဆိုလွ်င္ အေစ့ကို ထြင္ရသည္။ အေစ့ပါက အလြန္ဖန္သည္။ ငရုတ္သီးထည့္သည္။ ဆားကိုေတာ့ ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္သည္ထင္သည္။ ေစာေစာထည့္လွ်င္ မန္က်ည္းသီးေထာင္းမွာ ရဲပေဒါင္းထေနၿပီး ဘယ္လိုမွ ၾကည့္မေကာင္းေတာ့။ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္လား မထည့္လား မမွတ္မိေတာ့ပါ။ ေထာင္ၿပီးလွ်င္ အသင့္စား႐ံုပင္။ ေၾကာ္ၿပီးမွ စားလိုလွ်င္လည္း ေၾကာ္လိုက္႐ံုပင္။ ခ်က္၍ စားလိုသည္ဆိုပါကလည္း ခ်က္႐ံုပင္။
ပုစြန္ဆီျဖင့္ ခ်က္ရန္ကေတာ့ ပုစြန္ဆီရရန္ ပုစြန္လံုး အေတာ္မ်ားမ်ားကိုအစိမ္းရမွ ျဖစ္မည္။ ပုစြန္ အခြံကို ခြာလိုက္လွ်င္ ပုစြန္အဆီ ၀ါ၀ါေလးမ်ားကို ေတြ႕ရမည္။ ထို ပုစြန္ဆီမ်ားကို ပုစြန္လက္မေလးျဖင့္ ျခစ္ခ်ရသည္။ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား စုမိေတာ့မွာ မန္က်ည္းသီးေထာင္းျဖင့္ေရာၿပီးခ်က္သည္။
ပုစြန္းလံုးႏွင့္ ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းကာ ပုစြန္ မန္က်ည္းေထာင္းကလည္း အေတာ္ႀကီးကို စားေကာင္းသည္။ ဤဟင္းလ်ာမ်ားကား ေတာင္သူမ်ား၏ နတ္သုဒၶါမ်ားတည္။
မန္က်ည္းသီး သီးစအခ်ိန္မွစ၍ မန္က်ည္းသီးမွည့္ခ်ိန္ထိ တစ္ခ်ိန္လံုး မန္က်ည္းပင္ေပၚ စားစရာမရွား။ စားလို႔မကုန္ေအာင္ပင္ မန္က်ည္းသီးကလည္း မ်ားသည္။ မန္က်ည္းသီး သီးစတြင္ ဆား၊ ငါးပိဖုတ္၊ ငရုတ္သီး တို႔ကို ဖက္တြင္ ထည့္၍ ထုတ္ကာ မန္က်ည္းပင္ေပၚတက္။ လက္လွမ္းမွီရာ မန္က်ည္းသီးကိုခူး၊ ဆားငါးပိင႐ုတ္ေရာရာ တို႔စရာႏွင့္ ေလြးေတာ့သည္။ ခ်ဥ္ခနဲ၊ ပူခနဲ၊ စပ္ခနဲ တ႐ွဴး႐ွဴး တရွဲရွဲ ပါးေတြ နားရြက္ေတြလည္းရဲ၊ ႏွာရည္ေတြလည္း ရြဲကုန္သည္။ ေဆြေတြ မ်ိဳးေတြလည္း ေမ့ကုန္သည္။ ေခါင္းထဲရိွသည္မွာ စားေကာင္းတာႏွင့္ ေနာက္ မန္က်ည္းသီး တစ္ေတာင့္ အျမန္ရေရး။
မန္က်ည္းသီး မွည့္ခါနီး အခ်ိန္ ၾကက္ဆူ လား ၾကက္ခ်ဴ လား ကၽြန္ေတာ္ ေသခ်ာမကြဲပါ။ ထိုအခ်ိန္ မန္က်ည္းသီးကို ေခၚသည္။ မန္က်ည္းသီး အသားက ခ်ိဳလာသည္။ မန္က်ည္းသီး အခြံက အသားႏွင့္ သိပ္မကပ္ေတာ့။ လက္ႏွင့္ ခြာလို႔ရသည္။ မန္က်ည္းသီးေတာင့္ေလးမ်ားကို လက္သည္းခြံေလးျဖင့္ လိုက္ျခစ္ကာ ၾကက္ဆူ ျဖစ္မျဖစ္ေရြးရသည္။ ၾကက္ဆူ မဟုတ္ေသးလွ်င္ လက္သည္းျဖင့္ မန္က်ည္းသီး ခြံကို ျခစ္လိုက္လွ်င္ စိမ္းေနၿပီး၊ ၾကက္ဆူျဖစ္ၿပီးဆိုလွ်င္ သိပ္မစိမ္းေတာ့။ မန္က်ည္းသီး အျပင္ အခြံအေရာင္ နီးပါ အေရာင္ရင့္လာသည္။ ၀ါညိဳေရာင္ဖက္လုလာသည္။ ထို အခ်ိန္ မန္က်ည္းသီးက စားလို႔ အလြန္ေကာင္းသည္။ ဆား၊င႐ုတ္သီးတို႔ မလိုေတာ့။ ခ်ဥ္ခ်ိဳေလးျဖစ္သည္။ မန္က်ည္းေစ့မွာလည္း အေတာ္ရင့္ေနၿပီ ျဖစ္သည္။ နီညိဳေရာင္သို႔ ေျပာင္းစျပဳေနၿပီ။ ရင့္စ မန္က်ည္းေစ့ေလးမ်ားကို သြားျဖင့္ကိုက္ကာ အခြံခြာၿပီး အတြင္းမွ မန္က်ည္းေစ့သားေလးကို စားရသည္ကလည္း အေတာ္ဆိမ့္သည္။ အခြံခြာစဥ္ေတာ့ အေတာ္ဖန္သည္။
မန္က်ည္းသီး မွည့္ခ်ိန္ေရာက္လွ်င္ အျခား ရွဥ့္တို႔ ဘာတို႔ကလည္း အနည္းငယ္လာစားၾကၿပီ။ ခ်ိဳလာၿပီးကိုး။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ဖက္တြင္ေတာ့ မန္က်ည္းသီးကို မုန္ညွင္း အခ်ဥ္ေရက်ိဳရာတြင္ အသံုးမ်ားသည္။ အလြန္လိုက္ဖက္သည့္ အတြဲ။ မိုးရာသီ ျဖစ္သည့္ အတြက္ ေတာင္သူတို႔ သဘာ၀ လယ္ေတာထဲက ရသည့္ ပုစြန္လံုးကလည္းေပါသည္။ မုန္႔ညွင္ အခ်ဥ္ေရက်ိဳတြင္ ပုစြန္လံုးခတ္ၿပီးစားလွ်င္ မလြန္ခ်ိဳသည္။ သေဘၤာသီး အခ်ဥ္ေရက်ိဳ ဆို ပိုေတာင္ ေကာင္းေသးသည္။ ပုစြန္လံုးမ်ားမ်ားႏွင့္။ မန္က်ည္းသီးမ်ားမ်ား။ ပုစြန္ဆီမ်ားက သေဘၤာသီး အခ်ဥ္ရည္ ဟင္ရည္ေပၚတြင္ ေ၀့ေနသည္။ မန္က်ည္ေစ့ ရင့္စတို႔က ျပဳတ္ထားေသာေၾကာင့္ အခြံတို႔ ကြာလ်က္ အတြင္းသား မန္က်ည္းေစ့ကို စား႐ံု။ ထမင္းစားၿပီးလွ်င္။ ဟင္းအိုးထဲ၍ က်န္ေနေသာ မန္က်ည္းေစ့ မ်ားကို အကုန္စုကာ သြားရည္စာ အျဖစ္စားႏိုင္သည္။ ဆား၊ ငါးပိ အရည္တို႔ကလည္း စိမ့္၀င္လ်က္ အလြန္ ဆိမ့္သက္သည့္ သြားရည္စာ။
မန္က်ည္းသီး အစိမ္းဘ၀တြင္ လုပ္စားသည့္ မန္က်ည္းသီး အပိန္ခ်က္။ မန္က်ည္းသီးေထာင္း မ်ားမွာ အလြန္ေကာင္းသည္။ မန္က်ည္းသီးေထာင္းႏွင့္ ပုစြန္ဆီခ်က္ကေတာ့ ထမင္းစားလွ်င္ ေထာင္းသိပ္သလို ၀င္သည္။
မန္က်ည္းသီးေထာင္းပံုကေတာ့လြယ္ပါသည္။ မန္က်ည္းသီးကို ေရေဆး၊ အေစ့ထည့္ၿပီးဆိုလွ်င္ အေစ့ကို ထြင္ရသည္။ အေစ့ပါက အလြန္ဖန္သည္။ ငရုတ္သီးထည့္သည္။ ဆားကိုေတာ့ ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္သည္ထင္သည္။ ေစာေစာထည့္လွ်င္ မန္က်ည္းသီးေထာင္းမွာ ရဲပေဒါင္းထေနၿပီး ဘယ္လိုမွ ၾကည့္မေကာင္းေတာ့။ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္လား မထည့္လား မမွတ္မိေတာ့ပါ။ ေထာင္ၿပီးလွ်င္ အသင့္စား႐ံုပင္။ ေၾကာ္ၿပီးမွ စားလိုလွ်င္လည္း ေၾကာ္လိုက္႐ံုပင္။ ခ်က္၍ စားလိုသည္ဆိုပါကလည္း ခ်က္႐ံုပင္။
ပုစြန္ဆီျဖင့္ ခ်က္ရန္ကေတာ့ ပုစြန္ဆီရရန္ ပုစြန္လံုး အေတာ္မ်ားမ်ားကိုအစိမ္းရမွ ျဖစ္မည္။ ပုစြန္ အခြံကို ခြာလိုက္လွ်င္ ပုစြန္အဆီ ၀ါ၀ါေလးမ်ားကို ေတြ႕ရမည္။ ထို ပုစြန္ဆီမ်ားကို ပုစြန္လက္မေလးျဖင့္ ျခစ္ခ်ရသည္။ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား စုမိေတာ့မွာ မန္က်ည္းသီးေထာင္းျဖင့္ေရာၿပီးခ်က္သည္။
ပုစြန္းလံုးႏွင့္ ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းကာ ပုစြန္ မန္က်ည္းေထာင္းကလည္း အေတာ္ႀကီးကို စားေကာင္းသည္။ ဤဟင္းလ်ာမ်ားကား ေတာင္သူမ်ား၏ နတ္သုဒၶါမ်ားတည္။
6 comments:
ဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားရည္က်လာတယ္ဗ်။ အခ်ဥ္ဆိုတာက ၾကားတာနဲ႕တင္ သြားရည္ယိုလာတာ။ ကၽြန္ေတာ္ငယ္ငယ္တုန္းကလည္း မန္က်ည္းပင္ေပၚတက္တက္ေဆာ့တာေပါ့။ မန္က်ည္းသီးအစိမ္းကို ဆားနည့္တို႕စားတာကို ပိုၾကိဳက္ တယ္ဗ်။ ကၽြန္ေတာ္က အသီးေတာ္ေတာ္မ်ားကို အစိမ္းကိုပိုၾကိဳက္တယ္။ ခ်ဥ္ပါအံုး အဲ ဆက္ပါအံုး ကို စိုင္း
မန္က်ည္းသီးအေၾကာင္းေလး ဖတ္ရင္းနဲ႕ ဗိုက္ဆာလာျပီ ကိုစိုင္းထြန္းမွာ တာ၀န္ရွိတယ္။ ဘာေကြၽးမလဲ။ :PPP
ညခင္း
ကိုစိုင္းေရ -
အရီးေတာင္းလက္ဖက္ေၾကာ္ျငာသီခ်င္း ေျပာင္းလိုုက္မယ္ -
စားေကာင္းတဲ့မန္က်ည္ေထာင္း----မန္က်ည္းေထာင္းဆိုအေတာ္ေကာင္း---အေကာင္းတကာ့ထိပ္ေခါင္နာမယ္ေက်ာ္--
မန္က်ည္းေထာင္းပါေနာ္---ပာဲ
ဖတ္သြားတယ္--
စားခ်င္တယ္---
မ်က္ေစ့ ထဲ ကြက္ကြက္ ကြင္းကြင္း ျမင္ေအာင္ ေရးတတ္ တယ္ .. ေျမွာက္ေျပာတာ မဟုတ္ဘူးေနာ္..။ ဖတ္ရင္ းနဲ ့စားခ်င္လာတာ ..။ တကယ္ ၾကီးဗ်..။
michael kors outlet
supra shoes sale
cheap jordans
nike outlet
toms outlet
gucci sito ufficiale
michael kors handbags
louis vuitton pas cher
cheap michael kors handbags
oakley sunglasses
Post a Comment